Højskolesangbogen for børn

124 år efter at den første udgave af Højskolesangbogen så dagens lys, udkommer Højskolesangbogen for børn, illustreret og med 74 sange.

Højskolesangbogen udkom for første gang i 1894 og har haft stor betydning for den danske sangtradition.

I 2014 modtog Folkehøjskolernes Forening en henvendelse fra Eline Bojsen Haarder, som foreslog udgivelsen af en sangbog, der indeholdt udvalgte sange fra Højskolesangbogen, som var særligt velegnede for børn. Højskolesangbogen for børn er resultatet.

Køb Højskolesangbogen for børn

Hent melodierne

Melodierne er indspillet som akkompagnement. Find dem på

Spotify, iTunes, Yousee, Google Play m.m.

Køb CD - med 100 højskolesange

Hvilke sange er med?

Der er udvalgt 74 sange til Højskolesangbogen for børn

Se listen over sangene i bogen

Køb sangbogen

Højskolesangbogen for børn kan købes:

Køb i boghandlen

Køb i webshoppen

Hvordan er sangene valgt?

Det har ikke været nemt at vælge. Mange sange har været i spil, og andre kunne have været valgt. Det har ligget redaktionen på sinde, at sangbogen ikke skulle indeholde sange skrevet særligt for børn, men simpelthen gode sange, som også er velegnede til børn. Det er højskolesange skrevet og komponeret af de ypperste danske forfattere og komponister.

Udvalget

Sangene er udvalgt af en redaktion bestående af: Eline Bojsen Haarder, Dy Plambeck, Jakob Bonde Rasmussen og Niels Glahn.

Det er sange, der kan skabe rum for samtaler mellem børn og voksne om livets små og store spørgsmål, ligesom de forskellige musikalske udtryk forhåbentlig kan skabe grobund for udviklingen af børns glæde ved musikken.

Billeder af bogen

Vi har taget en række billede af sangbogen i høj opløsning, som kan bruges til tryk.

Hent pressebilleder af sangbøger

Tegninger fra Højskolesangbogen for børn

Højskolesangbogen for børn er illustreret af Zarah Juul, som med sin lyriske streg giver sangene en ekstra dimension.

I skovens dybe stille ro

Jorden drejer om sin akse

Kringsat af fjender

Et hav der vugger sig til ro nu