Den folkelige sangs pris

Den folkelige sangs pris bliver uddelt hvert år af Folkehøjskolernes Forening i Danmark i forbindelse med foreningens årsmøde. Den gives til en eller flere, der har bidraget til udbredelsen af og kendskabet til den folkelige sang og Højskolesangbogen.

Om prisen

Prisen er på 25.000 kr. og gives til en eller flere personer, der på den ene eller anden måde har bidraget til udbredelsen af, kendskabet til og dermed fastholdelsen af den enestående kulturarv, den folkelige sang i almindelighed og Højskolesangbogen i særdeleshed er.

Prismodtageren bliver udpeget af et udvalg bestående af pt. højskolelærer på Uldum Højskole, Jacob Tybjerg, forstander på Nørgaards Højskole, Vibeke Hundborg og højskolelærer på Nordjyllands Idrætshøjskole, Marie Bjerring.

Prismodtageren 2018

I 2018 modtog Bent Fabricius-Bjerre den Folkelige Sangs Pris for at have komponeret det gennemgående soundtrack til mange danskeres liv: Musik, som er blevet nynnet i trappeopgange og foran tv-skærme, som er sunget fra Højskolesangbogen, trallet på vej hjem fra børnehaven og skrålet i ølteltet.
 

Her modtager Bent Fabricius-Bjerre den Folkelige Sangs Pris på FFD's Årsmøde i maj 2018.

Tidligere prismodtagere

Blandt tidligere prismodtagere finder man blandt andre Niels Brunse, Alberte Winding, Jens Rosendal, NHØP, Niels Hausgaard, Annisette, DR Pigekoret, Benny Andersen & Poul Dissing, Sebastian og Peter A.G.