Syng, spis og snak

Syng, spis og snak er de frie skolers fællessangsprojekt støttet af Nordea-fonden. I foråret 2020 laver 30 højskoler, efterskoler og friskoler arrangementer over hele Danmark.

Det Danmark, der synger sammen, hører sammen

Overskriften er et af hovedbudskaberne i Syng, spis og snak, som startede hos Højskolerne i 2017. Fra februar 2020 er også efterskolerne og friskolerne med. 
I fællessangens fantasirige og poetiske univers inviterer de frie skoler til kulturmøder og fællesspisning.

Glæden ved fællessang

Projektets ide er at sprede glæden og værdien ved fællessang i hele samfundet. Dette sker på landets frie skoler, hvor fællessang, fællesspisning og gode samtaler skaber møder mellem mennesker fra alle samfundets lag med intentionen om at inspirere flere til at synge sammen – i foreninger, i hjemmet og på arbejdspladser.

Se billeder fra Syng, spis og snak

Se listen over arrangementer

 

 

Lad os mødes til fællessang, fællesspisning og gode samtaler

De frie skoler i Danmark danner værtskab for nye møder mellem mennesker. 

Det møde, som opstår i fællesskabet omkring fællessangen, er et unikt rum for at dele vores fortællinger og kulturelle særkender – og for at lære mennesker at kende, man ikke kender i forvejen.

Hvornår reciterer vi ellers vores store fortællinger i kor, bliver mindet om en fælles fortid og ser ind i fremtiden i et poetisk lys? Ovenikøbet viser forskning på området med al tydelighed, at fællessang har stor positiv indvirkning på mennesker. Gennem fællessang kombineret med gode rammer på højskoler, efterskoler og friskoler skaber vi rum for, at mennesker kan mødes, finde og genfinde hinanden og de vigtige fællesskaber.

30 højskoler, efterskoler og friskoler er med i projektet

I foråret 2020 vil 30 frie skoler fordelt over hele landet være værter for Syng, spis og snak-arrangementer. Find Syng, spis og snak i nærheden af dig på listen over forårets 60 arrangementer.

Se listen over arrangementer

Rasmus Skov Borring

Forlagsredaktør og projektleder
Sekretariatet

FFD's Forlag og Syng, spis og snak

  

Anne Bøgeholm Mikkelsen

Projektmedarbejder
Sekretariatet

FFD's Forlag og Syng, spis og snak

 

Nordea-fonden

Projektet er blevet til med støtte fra Nordea-fonden.