Fællessang

Højskolesangbogen byder på en masse forskellige temaer og muligheder for fællessang. Syng bogen fra den ene ende til den anden, eller dyk ned i temaer, der passer til årstiden, tidspunktet eller stemningen.

Højskolerne byder ind til fællessang, fællesspisning og gode samtaler

Danske højskoler inviterer til kulturmøder og fællesspisning i projektet "Syng, spis og snak". Med udgangspunkt i 14 højskoler fordelt i hele landet er projektets ide at sprede glæden og værdien ved fællessang i hele samfundet.

Syng det nye

I alt 166 sange fra den 17. udgave har måttet vige pladsen for sange af nyere dato.
Blandt de danske indslag kan der synges med på tekster fra kendte forfattere og komponister som f.eks. Benny Andersen, Kim Larsen, PH, Martin Brygmann, Suzanne Brøgger, Johannes Møllehave, Peter Laugesen, Halfdan Rasmussen og Sebastian. Antallet af salmer er stort set det samme. Nogle er udgået, mens andre er kommet til - heraf godt 20, som også findes i den nye salmebog.

Syng udenlandsk

I takt med globaliseringen og fornyelse er der blevet plads til sange fra flere af vores nabolande. Heraf er 29 på engelsk inkl. fem oversatte danske sange bl.a. "Se hvilken morgenstund". Desuden er der 10 tyske sange, herimellem bl.a. "Europahymnen".

Syng fra morgen til aften

På opfordring er afsnittet med morgen- og aftensange udvidet, så der er lidt mere at vælge i mellem. Ligesom der nu også kan synges om "Liv", "Frihed og fællesskab", "Tidlig vinter", "Tidligt forår", "Sent forår", "Tidlig sommer", "Midsommer", "Højsommer" og "Sensommer".
Afsnittene: "Advent", "Jul", "Nytår", "Påske" og "Pinse" finder deres naturlige pladser i "Årets gang". Sammen med det alfabetiske register gør det Højskolesangbogen meget brugervenlig og let at navigere i.

Se listen over alle sange