I see trees of green

Baggrund Liv
I see trees of green

Sangen er skrevet i et samarbejde mellem sangskriveren George David Weiss og George Douglas. Den mest kendte indspilning er lavet af sangeren og trompetisten Louis Armstrong. Rytmisk, melodisk og harmonisk er sangen forankret i den amerikanske ballade-tradition, og teksten er en livsbekræftende iagttagelse af den omgivende verden.

Sangen er skrevet i Flower Power-perioden

Sangen blev første gang indspillet den 16. august 1967 i New York. Da den udkom i 1968, fik den en førsteplads på hitlisten i England, men i USA blev sangen først for alvor kendt ca. 20 år senere, da den kom med i filmen Good Morning Vietnam.

Temaet i sangen er en parallel til mange andre amerikanske sange fra Flower Power-perioden. Teksterne er upolitiske, men med et positivt og optimistisk livssyn.

Louis Armstrongs indspilning er den mest kendte

Den mest kendte indspilning er udgaven med sangeren og trompetisten Louis Armstrong (1900-1971). Armstrong – eller Satchmo – er nok den mest berømte jazzmusiker overhovedet. Også selv om jazzen fra 40’erne bevægede sig væk fra Armstrongs egne stilmæssige idealer, har han altid været beundret af andre musikere. I 1968, da problemer med helbredet næsten satte karrieren i stå, fik han stor succes med What a Wonderful World, den titel som sangen er kendt under.

Teksten kan læses som et gammelt menneskes indre monolog

Teksten er meget livsbekræftende. Man kan læse den som et gammelt menneskes indre monolog. Han eller hun ser på de ting, som passerer, mens man sidder ude. Naturen er grøn og blomstrende, og menneskene er venlige imod hinanden. Regnbuen, som bibelsk er et symbol for håb, findes ikke bare på himlen, men også i folks ansigter.

Personen ser på verden og konstaterer, at den, ligesom i skabelsesberetningen, er god. Og håbet for fremtiden ses i de opvoksende børn, som vil komme til at vide langt mere, end vi ved nu.