Den folkelige sangs pris

Den folkelige sangs pris bliver uddelt hvert år af Folkehøjskolernes Forening i Danmark i forbindelse med foreningens årsmøde. Den gives til en eller flere, der har bidraget til udbredelsen af og kendskabet til den folkelige sang og Højskolesangbogen.

Om prisen

Prisen er på 25.000 kr. og gives til en eller flere personer, der på den ene eller anden måde har bidraget til udbredelsen af, kendskabet til og dermed fastholdelsen af den enestående kulturarv, som den folkelige sang i almindelighed og Højskolesangbogen i særdeleshed er.

Udvalget

Prismodtageren bliver udpeget af et udvalg bestående af

• Højskolelærer på Uldum Højskole, Jacob Tybjerg,
  • Tidligere forstander på Nørgaards Højskole, Vibeke Hundborg og
  • Højskolelærer på Silkeborg Højskole Simon Martin Nielsen.

Prismodtageren 2019

I 2019 modtog Sigurd Barret Den folkelige sangs pris. Sigurd Barrett har leveret musikken til manges barndom og bragt Danmarkshistorien til live med sin indlevende formidlingsevne. Hans musik og fortællinger samler både børn og voksne og er en del af hverdagen i mange danske hjem.

Læs nyheden: Sigurd Barrett modtager Den folkelige sangs pris

Her modtager Sigurd Barrett Den folkelige sangs pris på FFD's Årsmøde i maj 2019.

Tidligere prismodtagere

Blandt tidligere prismodtagere finder man blandt andre Niels Brunse, Alberte Winding, Jens Rosendal, NHØP, Niels Hausgaard, Annisette, DR Pigekoret, Benny Andersen & Poul Dissing, Sebastian og Peter A.G.