Sigurd Barrett modtager Den Folkelige Sangs Pris

Publiceret 03-05-2019
Nyhed

Komponist, formidler og tv-vært Sigurd Barrett blev hædret med Den Folkelige Sangs Pris 2019 på 25.000 kr. på Højskolernes Årsmøde på Rødding Højskole.

Sigurd Barrett

Den alsidige komponist og musiker med meget mere, Sigurd Barret er dette års modtager af Den Folkelige Sangs Pris. Prisen blev overrakt i forbindelse med højskolernes årsmøde på Rødding Højskole.

Prisen bliver uddelt hvert år og gives til en eller flere, der har bidraget til udbredelsen af og kendskabet til den folkelige sang og Højskolesangbogen. Med hæderen følger 25.000 kr.

Sigurd Barrett har leveret musikken til manges barndom og bragt Danmarkshistorien til live med sin indlevende formidlingsevne. Hans musik og fortællinger samler både børn og voksne og er en del af hverdagen i mange danske hjem.

I forbindelse med prisoverrækkelsen på højskolernes årsmøde på Rødding Højskole, fik Sigurd Barrett følgende ord med på vejen:

Du har formået at skabe noget, som mennesker i alle aldre kan samles om. Du har introduceret folk for både klassisk musik, jazz og opera foruden pop, rock og rigtig mange sange. Det er godt gået. Og ikke mindst er det af stor betydning, at han har tændt en musikgnist i den næste generation, så fællessangstraditionen ikke dør ud. Det vil vi fra højskolernes side gerne sige tusind tak for!

Motivation for prisen

Sigurd spillede klaver første gang som 2-årig, skrev sine første børnesange som 6-årig, startede sin karriere som 12-årig, og bag ham ligger nu utallige værker, der både rummer stor musik, historie og underholdning.

Læs mere om Den folkelige sangs pris

Video: Interview med Sigurd Barrett om den folkelige sang: