Bent Fabricius-Bjerre hædret med Den Folkelige Sangs Pris

Publiceret 03-05-2018
Nyhed

Komponist med meget mere Bent Fabricius-Bjerre modtog Den Folkelige Sangs Pris på 25.000 kr. på Højskolernes Årsmøde.

Komponist med meget mere Bent Fabricius-Bjerre modtog Den Folkelige Sangs Pris på 25.000 kr. på Højskolernes Årsmøde.

Bent Fabricius-Bjerre blev dette års modtager af Den Folkelige Sangs Pris. Prisen gives til en eller flere, der har bidraget til udbredelsen af og kendskabet til den folkelige sang og Højskolesangbogen. Med hæderen følger desuden 25.000 kr.

Fabricius-Bjerre har komponeret det gennemgående soundtrack til mange danskeres liv: Musik, som er blevet nynnet i trappeopgange og foran tv-skærme, som er sunget fra Højskolesangbogen, trallet på vej hjem fra børnehaven og skrålet i ølteltet.

I forbindelse med prisoverrækkelsen på højskolernes årsmøde på Egmont Højskolen fik Bent Fabricius Bjerre bl.a. følgende ord med på vejen:

”Hans musik har motiveret mange af os til at kaste os ud i et liv med et instrument - og til at slide endnu en øvetime, alene fordi vi drømte om at kunne spille temaet til Matador. Og hans musik vil uundgåeligt inspirere og influere fremtidige danske komponister og sangskrivere og også ad den vej sætte sit præg på den danske musik- og sangtradition.”

Motivation for prisen

Bent Fabricius-Bjerre har ud over temaet til Matador også stået bag blandt andet kendingsmelodien til Olsen Banden, og til Højskolesangbogen har han bidraget med melodien til ”Duerne flyver af og til op” med tekst af Klaus Rifbjerg.